Twitter Para Kazanma Taktiği Nedir? 2022 Güncel Bilgi

Dünya’nın en popüler sosyal ağlarından birisi olan Twitter ve insanların en çok merak ettiği soruların başında gelen twitter para kazanma taktiği nasıl oluyor? Twitter tamamen özgür paylaşım platformu olarak dilediğiniz gibi fikir ve düşüncelerinizi paylaşmanıza olanak sağlamaktadır. Sıkı bir twitter kullanıcısıyım veya twitter’a henüz yeni kayıt oldum diyorsanız sizlere rehber niteliğinde harika bir kaynak oluşturduk.

Twitter’da Ürün Satışı Nasıl Yaparım?

Bu taktik ile twitter üzerinden e-ticaret yaparak muhteşem satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Hangi sektörde yer alıyorsanız eğer o sektöre ait ürünleri twitter üzerinden direkt olarak satışa koyabilirsiniz. Örneğin twitter üzerinden tişört satışı yapacaksınız ve zorlanacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Twitter üzerinden tişörtlerinizin veya hangi sektörde yer alıyorsanız o sektörün ürünlerini ekledikten sonra reklam ve tanıtımlarını yapabilirsiniz.

Twitter Para Kazanma

Twitter üzerinden ürün satmak istiyorum ve takipçi sayım yeterli diyorsanız eğer twitter ile para kazanmak biraz daha güç olabilir ama imkansız değildir. Takipçi sayınızın fazla olması binlerce belki de milyonlarca insana ulaşarak twitter’a eklediğiniz ürünleri çok daha kolaya satmanıza yardımcı olur.

Çok fazla twitter kullanıcısı takipçi uygulamaları veya masaüstü programları kullanıyor ama bu şekilde hiçbir zaman gerçek bir kitleye sahip olamayacağınızı bilmenizde fayda vardır. Naçizane tavsiyemiz yüksek takipçi olan hesaplardan reklam almanız veya direkt olarak twitter’a reklam vermeniz mantıklı olacaktır. Eğer bir ürün satıyorsanız kesinlikle arkasında durmanız gerekir, aksi hâlde twitter gibi bir platformda ürünlerinizin çok çabuk karalanmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Memnun ettiğiniz müşterilerinizden ise olumlu yorum yapmalarını ricasında bulunabilirsiniz, attığınız tweetler altına mutlu müşterilerinizin yorum yapması sizlere her daim daha çok kazanç kapısı araladığı anlamına gelmektedir. Ve hatta hiç belli olmaz memnun olan müşterileriniz retweet (RT) işlemi yapabilir, yapan kişinin sizin satışını yaptığınız ürünlerde tarzı olan takipçileri varsa sizler için kaçınılmaz fırsattır diyebiliriz.

Twitter’da Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karar verip twitter para kazanma işine odaklandıysanız eğer twitter’da satış yaparken en çok dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır, eğer yeterli seviyede tecrübeniz ya da çevrenizde böyle bir işe kalkışan olmadıysa eğer mutlaka yazımızı sonuna kadar okumanızda fayda var.

  • Twitter üzerinden ürünlerinizi satın alan kişiler size her an ulaşabilir, soru sorabilir ve net cevaplar almasını sağlayabilirsiniz.
  • Eklediğiniz ürünün fotoğrafını eklerken 280 karakterine kadar ürün hakkında detaylı bilgi verici bilgiler sunabilirsiniz müşterilerinize.
  • Anlaşacağınız kargo şirketine mutlaka dikkat etmelisiniz bunun sebebi ise gönderdiğiniz tüm ürünlerin sağlam ve eksiksiz bir şekilde gitmesini sağlar.
  • Elbette tek bir kargo şirketi ile anlaşmak müşterilerinizin kaçmasına dahi sebebiyet olabilir, birçok kişi X kargo şirketinden bıkar ve alternatif şirkete yönelir.
  • Sadece twitter üzerinden para kazanma durumuna yoğunlaşmamanızda fayda vardır, diğer sosyal medyalara üye olup orada da hesap oluşturarak reklam ve tanıtım yapabilirsiniz.

Twitter para kazanmak istiyorum diyen kişiler bu maddelere kesinlikle önem ve değer vermelidir. Eğer bu maddelere daha çok özen gösterirseniz twitter üzerinden para kazanmanızda bir o kadar kolay ve etkili olacaktır.

Twitter Reklam Alarak Para Kazanmak

Milyonlarca twitter kullanıcısının bildiği en önemli gerçeklerden birisi de reklamın önemidir. Şahıslar ve bazı kurumsal firmalar dahil birçok kişi twitter da popüler olmuş ve milyonlarca (binlerce de olabilir) takipçisi olan kişilere reklam verebilirler. Eğer siz de reklam alarak para kazanmak istiyorsanız, twitter da takipçinizi olabildiğince yüksek tutmak, 100 bin üzeri takipçiye dahi ulaştığınızda para kazanmanız çok rahat olacaktır.

Reklamınızı aldığınız kişiler mutlaka twitter hesabınızı incelerler, eğer hesabınızdaki kişiler tamamen organik (gerçek kişiler) ise size reklam veriyorlardır. Takipçileriniz konusunda tavsiyelerimize kulak vermenizde fayda olacaktır çünkü bot olan takipçiler twitter veya diğer sosyal ağların içerisinde hiçbir işe yaramazlar ne müşteri çekmek için ne satışınızı yaptığınız ürünü pazarlamak için. Twitter üzerinden organik takipçilere nasıl ulaşabilirim gibi soru varsa aklınızda aşağıda belirtmiş olduğumuz maddeleri okumanızda fayda var.

  • Twitter hesabınıza insanlar baktığı zaman kitap gibi duruyor demeliler,
  • Eğer hesabınızda en güncel bilgileri veya yararlı yazıları paylaşırsanız dikkat çekersiniz,
  • Twitter analizi yaparak insanlar en çok nelerden hoşlanıyorlar, bunları göz önünde bulundurarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz,
  • Kendi twitter hesabınızda paylaştığınız bağlantıyı, çok yüksek takipçisi olan hesaplarla anlaşarak destekleyebilirsiniz.

Bu maddelere özen gösterirseniz eğer twitter takipçi sayısı artacaktır, bir diğer husus ise eğer arkadaşlarınızdan twitter kullananlar var ise onlara söyleyerek hesabınızda yapılan paylaşımları RT yapmalarını veya beğenmelerini rica edebilirsiniz.

Twitter Para Kazanmak İsteyenlerin Dikkatine

Her sektörde olduğu gibi twitter para kazanmak istiyorsanız eğer hırslı, mücadeleci ve istikrarlı bir şekilde ilerlemelisiniz. Twitter üzerinden para kazanmak açıkçası diğer sosyal medya hesaplarına göre biraz daha zor diyebiliriz o nedenle bir anlık hevesle açtığınız hesabınızda en iyi sonuca ulaşana kadar mücadele etmenizde kesinlikle fayda vardır. Yaptığınız işe eğer rağbet olmadığını düşünüyorsanız, sabırlı olmanızda fayda vardır twitter içerisinde her sektörle ilgilenen müşterilere mutlaka ulaşacağınız kişi sayısı vardır. Twitter kullanıcısı hangi ürünleri seviyor, hangi ürünlere ilgi duyuyor ve neler kullanıyor bunun analizini çok iyi yapmanız gerekiyor.

Sizi diğer twitter kullanıcılarından ayrı kılan şey tamamen içerikleriniz olmalıdır, eğer içerikleriniz ne kadar özgün olursa o kadar takipçi artması yüksektir. Twitter da nasıl özgün olurum diyorsanız eğer tamamen size ait olan videolar ve fotoğraflar olmalıdır (kendi çektikleriniz özgündür) veya bazı programlarla paylaşımlarınızı özgünleştirebilirsiniz. Twitter kullanıcılarının neleri sevdiğine sadece Türkçe olarak değil, global dil olan İngilizce de araştırabilirsiniz. Türkiye gündemini trend topicler (TT) ile yakından takip ederek hastagh (etiket) kullanarak takipçilerinize de ulaşabilirsiniz.

Twitter da asılsız paylaşımlarda bulunursanız eğer bir anda kendinizi TT listesinde görür ve insanların direkt olarak sizi karaladığını görürsünüz. Olabildiğince özgün ve doğru bilgileri paylaşmak sizlerin her daim kazanmasına sebep olur. Twitter para kazanma hakkında aklınıza takılan ekstra bir soru olursa eğer bu yazımızın altına yorum olarak yazabilir ve gerekli tüm desteği alabilirsiniz.

Yorum yapın